Zdjęcia poglądowe - każdy tort posiada inną indywidualną dekorację.
LISTA DOSTĘPNYCH SMAKÓW:
NOWOŚĆ - MORELA/MALINA/STRACIATELLA - jasny biszkopt nasączony cytrynowym ponczem, krem morelowy, konfitura morelowo-cytrynowa, konfitura malinowa, krem na bazie śmietany i mascarpone z kawałkami pokruszonej ciemnej czekolady Callebaut, na zewnątrz krem na bazie białej czekolady Callebaut
NOWOŚĆ - OWOCE LEŚNE- ciemny biszkopt nasączony cytrynowym ponczem, krem owoce leśne na bazie truskawki, jeżyny i czarnej porzeczki, konfitura z czarnej porzeczki, krem jeżynowy, na zewnątrz krem na bazie białej czekolady Callebaut
BESTSELLER - owocowy - jasny biszkopt, krem malinowy, krem owoce leśne, bita śmietana/mascarpone z czarną porzeczką, tynk: krem na bazie białej czekolady
mango/malina - jasny biszkopt, krem mango, konfitura malinowa, galaretka malinowa, tynk: krem na bazie białej czekolady
truskawka/limonka/biała czekolada - jasny biszkopt, krem truskawkowy, krem limonkowy, krem na bazie białej czekolady, galaretka truskawkowo-limonkowa, tynk: krem na bazie białej czekolady
czekolada/malina/truskawka - ciemny biszkopt, krem czekoladowy, konfitura truskawka/malina, krem malinowy, tynk: krem na bazie ciemnej lub białej czekolady
palona czekolada/mango/marakuja: ciemny biszkopt, krem na bazie palonej białej czekolady z kawałkami pokruszonej czekolady deserowej, konfitura i galaretka z mango i marakui, tynk: krem na bazie palonej czekolady
szwarcwaldzki jasny -ciemny biszkopt, bita śmietana z mascarpone, wiśnie, czekolada, domowa wiśniówka lub kompot wiśniowy, tynk: krem na bazie białej czekolady
szwarcwaldzki czekoladowy: wiśnie/czekolada - 2 rodzaje kremu czekoladowego, wiśnie, wiśniówka lub kompot wiśniowy. konfitura wiśniowa, tynk: krem na bazie czekolady deserowej
czekolada/mango/marakuja - ciemny biszkopt, 2 rodzaje kremu czekoladowego, konfitura mango/marakuja, galaretka mango/marakuja, tynk: krem na bazie mlecznej czekolady
kawowy: ciemny biszkopt, krem kawowy, konfitura z czarnej porzeczki, tynk: krem na bazie czekolady deserowej
Malina/kawa/czekolada - ciemny biszkopt, krem mocno malinowy, krem kawowy, ganache czekoladowy, tynk - krem na bazie czekolady deserowej
REGULAMIN ZAMAWIANIA TORTÓW
Wszystko co powinieneś wiedzieć zanim zamówisz u mnie tort:
Torty wykonuję wyłącznie na zamówienie, aby zagwarantować ich najwyższą jakość i świeżość. Nie piekę biszkoptów na zapas, a procesy technologiczne wykonania wielu kremów wymagają przygotowania ich np. dzień wcześniej, dlatego nie jestem w stanie realizować zamówień ekspresowych tzn. wykonać tortu biszkoptowego tego samego dnia.
Zamawiając tort należy określić:
- wybrany smak
- wielkość tortu – tzn. na jaką liczbę gości planowany jest tort
- okazję – urodziny, komunia itp.
- termin i miejsce odbioru tortu
- dodatkowe elementy – spływająca polewa, kwiaty do dekoracji, złoto jadalne do dekoracji
Najmniejszy tort jaki wykonuję ma średnicę biszkoptu 18 cm - waży ok 2,5 kg - nie wykonuję mniejszych tortów.
Nie dekoruję tortów masą cukrową, nie stosuję barwników, brokatów ani sztucznych dodatków typu fixy do kremów.
Nie wykonuję popularnych dekoracji tortów - jednorożców, figurek z masy cukrowej, kajdanek na wieczór panieński, tortów w kształcie lalki Barbie, tortów z opłatkiem itp. Nie kopiuję wzorów tortów z innych cukierni. Nie robię tortów z podesłanych przez Was zdjęć. Zamawiając u mnie tort zgadzasz się, abym udekorowała go według własnego uznania. Zobacz jaki mam styl i zaufaj mi jeśli podobają Ci się moje realizacje.
Przyjmując zamówienie nie jestem w stanie określić jakimi owocami będę dekorować tort. Dekoracje owocowe są zależne od dostępności poszczególnych owoców. W okienku Uwagi do zamówienia można określić ewentualne alergie/nietolerancje/preferencje.
Nie robię napisów na tortach, cyferek, ani symboli religijnych na chrzest czy komunię. Świeczki-cyferki do dekoracji tortów są dostępne w naszym sklepie internetowym.
W chwili odbioru tortu przyjmujesz odpowiedzialność za to, aby bezpiecznie dotarł on na miejsce docelowe. Zimą pamiętaj, aby nie nagrzewać samochodu, latem włącz klimatyzację. Jedź ostrożnie, unikaj ostrego hamowania i dziur na drodze. Tort bezwzględnie przechowuj w lodówce. Należy go spożyć maksymalnie w ciągu 36 godzin od chwili odbioru. Nie przechowuj tortu razem z intensywnie pachnącymi potrawami typu kiełbasa czy ryby, gdyż kremy przejmą ich zapach i zmienią smak.
Tynk - czyli krem na zewnątrz tortu stanowi część składową kompozycji smakowej i nie może być dowolnie zmieniany
Nie wykonuję na zamówienie nowych kombinacji kremów/smaków, których nie przetestowałam. Nie zmieniam elementów składowych tortu wg Waszych pomysłów. Nad każdym smakiem pracowałam długi czas, aby dobrać proporcje i skomponować smaki. Chętnie wysłucham Waszych sugestii na przyszłość przy komponowaniu nowych smaków, ale to ja odpowiadam za finalny smak produktu i nie mogę przygotować dla Was na zamówienie czegoś czego wcześniej nie przetestowałam. Nie kopiuję również smaków tortów z innych cukierni.
Przy składaniu zamówienia na tort należy wpłacić zadatek dokonując przelewu internetowego za pośrednictwem sklepu internetowego. Wartość zadatku jest zależna od wybranej wielkości tortu.
Kilogram tortu kosztuje 110 zł, w przypadku tortów powyżej dwóch pieter 130 zł. Po wykonaniu tortu ważę go a wagę mnożę przez cenę za kg. Od otrzymanej kwoty odejmujemy wartość wpłaconego zadatku. Brakującą kwotę należy dopłacić kartą lub gotówką. Waga tortu może się różnić o +/- 500 g w zależności od smaku i dekoracji.
Istnieje możliwość zmiany terminu odbioru tortu. Zmiana ta może być dokonana nie później niż na 7 dni przed odbiorem zamówienia. W przypadku chęci rezygnacji z zamówienia w terminie krótszym niż 7 dni przed odbiorem, zadatek nie podlega zwrotowi.
Kilogram tortu kosztuje 110 zł. W przypadku tortów powyżej dwóch pięter - kilogram kosztuje 130 zł.
Większe zamówienia lub torty weselne wymagają wcześniejszego spisania umowy. Zapraszamy do zakładki Wesele.