TORTY

1/2

SMAKI TORTÓW

Obecnie posiadamy w ofercie następujące smaki tortów: 

1. czekolada/czarna porzeczka - ciemny biszkopt, krem czekoladowy, konfitura z czarnej porzeczki, tynk: krem czekoladowy

 

2. czekolada/mango/marakuja - ciemny biszkopt, 2 rodzaje kremu czekoladowego, konfitura mango/marakuja, galaretka mango/marakuja, tynk: krem na bazie mlecznej czekolady

 

3. czekolada/malina/truskawka - ciemny biszkopt, krem czekoladowy, konfitura truskawka/malina, krem malinowy, tynk: krem na bazie ciemnej lub białej czekolady
 

4. NOWOŚĆ : palona czekolada/mango/marakuja: ciemny biszkopt, krem na bazie palonej białej czekolady z kawałkami pokruszonej czekolady deserowej, konfitura i galaretka z mango i marakui, tynk: krem na bazie palonej czekolady
 

5. kawowy: ciemny biszkopt, krem kawowy, tynk: krem czekoladowy
 

6. szwarcwaldzki -ciemny biszkopt,  bita śmietana z mascarpone, wiśnie, czekolada, domowa wiśniówka lub kompot wiśniowy, tynk: krem na bazie białej czekolady
 

7. piernikowy - ciemny biszkopt piernikowy, dwa rodzaje kremu czekoladowego, powidła śliwkowe, rum, tynk: krem czekoladowy
 

8. owocowy - jasny biszkopt, krem malinowy, krem owoce leśne, bita śmietana/mascarpone z czarną porzeczką, tynk: krem na bazie białej czekolady

 

9. szwarcwaldzki czekoladowy: wiśnie/czekolada - 2 rodzaje kremu czekoladowego, wiśnie, wiśniówka lub kompot wiśniowy. konfitura wiśniowa, tynk: krem czekoladowy

10. truskawka/limonka/biała czekolada - jasny biszkopt, krem truskawkowy, krem limonkowy, krem na bazie białej czekolady, galaretka truskawkowo-limonkowa, tynk: krem na bazie białej czekolady

REGULAMIN

Wszystko co powinieneś wiedzieć zanim zamówisz u mnie tort:

1. Torty wykonuję wyłącznie na zamówienie, aby zagwarantować ich najwyższą jakość i świeżość. Torty należy zamawiać przynajmniej z kilkudniowym wyprzedzeniem, a torty weselne, komunijne czy na Święta, jak najwcześniej. Nie piekę biszkoptów na zapas, a procesy technologiczne wykonania wielu kremów wymagają przygotowania ich np. dzień wcześniej, dlatego nie jestem w stanie realizować zamówień ekspresowych tzn. wykonać tortu tego samego dnia.

2.Składając zamówienie na tort określacie godzinę jego odbioru. Jeśli umawiamy się np na 10.00, tort będzie gotowy na tą godzinę . Zazwyczaj kończę dekorowanie tego samego dnia rano, więc jeśli przyjedziecie np o 8.00, tort może jeszcze nie być gotowy. W przypadku opóźnienia w odbiorze, proszę o telefon. NIe mamy stałych godzin pracy.

3. Nie dekoruję tortów masą cukrową, nie stosuję barwników, brokatów ani sztucznych dodatków typu fixy do kremów. 
4. Najmniejszy tort jaki wykonuję ma średnicę 18 cm - waży ok 2 kg - nie wykonuję mniejszych tortów. 

5. Nie wykonuję popularnych dekoracji tortów - jednorożców, figurek z masy cukrowej, kajdanek na wieczór panieński, tortów w kształcie lalki Barbie,tortów z opłatkiem itp. Nie kopiuję wzorów tortów z innych cukierni. Nie robię tortów z podesłanych przez Was zdjęć. Zamawiając u mnie tort zgadzasz się, abym udekorowała go według własnego uznania. Zobacz jaki mam styl i zaufaj mi jeśli podobają Ci się moje realizacje.

6. Nie robię napisów na tortach, cyferek, ani symboli religijnych na chrzest czy komunię.
7. W chwili odbioru tortu przyjmujesz odpowiedzialność za to, aby bezpiecznie dotarł on na miejsce docelowe. Zimą pamiętaj, aby nie nagrzewać samochodu, latem włącz klimatyzację. Jedźostrożnie, unikaj ostrego hamowania i dziur na drodze. Tort bezwzględnie przechowuj w lodówce. Należy go spożyć maksymalnie w ciągu 36 godzin od chwili odbioru. Nie przechowuj tortu razem z intensywnie pachnącymi potrawami typu kiełbasa, ryby, gdyż kremy przejmą ich zapach i zmienią smak.
8. Tynk - czyli krem na zewnątrz tortu stanowi część składową kompozycji smakowej i nie zawsze może być dowolnie zmieniany.
W zależności od dostępności torty dekoruję owocami sezonowymi. Muszą one jednak pasować do smaku tortu.
9. Nie wykonuję na zamówienie nowych kombinacji kremów/smaków, których nie przetestowałam. Nie zmieniam elementów składowych tortu wg Waszych pomysłów. Nad każdym smakiem pracowałam długi czas, aby dobrać proporcje i skomponować smaki. Chętnie posłucham Waszych sugestii na przyszłość przy komponowaniu nowych smaków, ale to ja odpowiadam za finalny smak produktu i nie mogę przygotować dla Was na zamówienie czegoś czego wcześniej nie przetestowałam.
Nie kopiuję również smaków tortów z innych cukierni.

10. Zamawiając tort należy określić datę i godzinę odbioru, liczbę osób, dla których będzie tort, wybrany smak. Przy większych/ niestandardowych zamówieniach może być konieczna wpłata zaliczki. Po otrzymaniu ode mnie informacji o wysokości kwoty jaką należy wpłacić, należy dokonać przelewu na poniższy numer konta: 

78 1050 1214 1000 0097 1167 0035 ING Bank Śląski

11. Waga tortu może się różnić o +/- 200 g, w zależności od smaku i dekoracji.

12. Kilogram tortu kosztuje 80 zł.

13. Większe zamówienia lub torty weselne wymagają wcześniejszego spisania umowy.

TORTY PIĘTROWE

WESELNE 

1/1