TORT BEZGLUTENOWY NA MĄCE KASZTANOWEJ 150 zł/kg
Okazja:
Dla kogo :
Spływająca polewa:
Róże do dekoracji:
Wielkość / Waga - tort kasztanowy:
Złoto jadalne 23 karaty:
Uwagi do zamówienia:
kwiecień - 2024
maj - 2024
czerwiec - 2024
Legenda:
bieżąca data
wybrany termin zamówienia
dostępne terminy
Cena:220,00PLN
Wskazana cena stanowi zadatek na realizację produktu

Ostateczne rozliczenie nastąpi przy odbiorze
według wagi rzeczywistej tortu.


Złożenie zamówienia jest równoznaczne z akceptacją
Regulaminu Zamawiania Tortów
znajdującego się poniżej oraz Regulaminu Sklepu
Ilość: szt.
Udostępnij:
Tort bezglutenowy na mące kasztanowej o smaku - owocowym - jasny biszkopt, krem malinowy, krem owoce leśne, bita śmietana/mascarpone z konfiturą z czarnej porzeczki, tynk: krem na bazie białej czekolady.

Tort wykonany jest na bazie mąki kasztanowej bezglutenowej. Mimo jak największej staranności i zachowania odpowiedniej higieny, tort może zawierać śladowe ilości glutenu, ponieważ jest produkowany w kuchni, w której obecny jest gluten i z użyciem tego samego sprzętu.



Zdjęcia poglądowe- dekoracja każdego tortu jest indywidualna

REGULAMIN
ZAMAWIANIA TORTÓW

Wszystko co powinieneś wiedzieć zanim zamówisz u mnie tort:

  1. Torty wykonuję wyłącznie na zamówienie, aby zagwarantować ich najwyższą jakość i świeżość. Nie piekę biszkoptów na zapas, a procesy technologiczne wykonania wielu kremów wymagają przygotowania ich np. dzień wcześniej, dlatego nie jestem w stanie realizować zamówień ekspresowych tzn. wykonać tortu biszkoptowego tego samego dnia.
  2. Zamawiając tort należy określić:

- wybrany smak

- wielkość tortu – tzn. na jaką liczbę gości planowany jest tort

- okazję – urodziny, komunia itp.

- termin i miejsce odbioru tortu

- dodatkowe elementy – spływająca polewa, kwiaty do dekoracji, złoto jadalne do dekoracji

  1. Najmniejszy tort jaki wykonuję ma średnicę biszkoptu 18 cm - waży ok 2-2,5 kg - nie wykonuję mniejszych tortów. Torty bezglutenowe pomimo tej samej wielkości biszkoptu są cięższe, ze względu na zastosowanie mąki kasztanowej. 
  2. Nie dekoruję tortów masą cukrową, nie stosuję barwników, brokatów ani sztucznych dodatków typu fixy do kremów. 
  3. Nie wykonuję popularnych dekoracji tortów - jednorożców, figurek z masy cukrowej, kajdanek na wieczór panieński, tortów w kształcie lalki Barbie, tortów z opłatkiem itp. Nie kopiuję wzorów tortów z innych cukierni. Nie robię tortów z podesłanych przez Was zdjęć. Zamawiając u mnie tort zgadzasz się, abym udekorowała go według własnego uznania. Zobacz jaki mam styl i zaufaj mi jeśli podobają Ci się moje realizacje.
  4. Przyjmując zamówienie nie jestem w stanie określić jakimi owocami będę dekorować tort. Dekoracje owocowe są zależne od dostępności poszczególnych owoców. W okienku Uwagi do zamówienia można określić ewentualne alergie/nietolerancje.
  5. Nie robię napisów na tortach, cyferek, ani symboli religijnych na chrzest czy komunię. Świeczki-cyferki do dekoracji tortów są dostępne w naszym sklepie internetowym.
  6. W chwili odbioru tortu przyjmujesz odpowiedzialność za to, aby bezpiecznie dotarł on na miejsce docelowe. Zimą pamiętaj, aby nie nagrzewać samochodu, latem włącz klimatyzację. Jedź ostrożnie, unikaj ostrego hamowania i dziur na drodze. Tort bezwzględnie przechowuj w lodówce. Należy go spożyć maksymalnie w ciągu 36 godzin od chwili odbioru. Nie przechowuj tortu razem z intensywnie pachnącymi potrawami typu kiełbasa czy ryby, gdyż kremy przejmą ich zapach i zmienią smak.
  7. Tynk - czyli krem na zewnątrz tortu stanowi część składową kompozycji smakowej i nie może być dowolnie zmieniany
  8. Nie wykonuję na zamówienie nowych kombinacji kremów/smaków, których nie przetestowałam. Nie zmieniam elementów składowych tortu wg Waszych pomysłów. Nad każdym smakiem pracowałam długi czas, aby dobrać proporcje i skomponować smaki. Chętnie wysłucham Waszych sugestii na przyszłość przy komponowaniu nowych smaków, ale to ja odpowiadam za finalny smak produktu i nie mogę przygotować dla Was na zamówienie czegoś czego wcześniej nie przetestowałam. Nie kopiuję również smaków tortów z innych cukierni.
  9. Przy składaniu zamówienia na tort należy wpłacić zadatek dokonując przelewu internetowego za pośrednictwem sklepu internetowego. Zadatek pokrywa równowartość 2,3 lub 4 kg wagi tortu z danego przedziału. Opłatę za nadwyżkę ponad wspomnianą wagę należy uiścić przy odbiorze tortu kartą lub gotówką. Waga tortu może się różnić o +/- 500 g w zależności od smaku i dekoracji.
  10. Istnieje możliwość zmiany terminu odbioru tortu. Zmiana ta może być dokonana nie później niż na 7 dni przed odbiorem zamówienia. W przypadku chęci rezygnacji z zamówienia w terminie krótszym niż 7 dni przed odbiorem, zadatek nie podlega zwrotowi.
  11. Kilogram tortu kosztuje 90 zł.
  12. Większe zamówienia lub torty weselne wymagają wcześniejszego spisania umowy. Zapraszamy do zakładki Wesele.